Ανοίγουν την Δευτέρα τα σχολεία εν μέσω «κοκτέιλ» ιώσεων και Covid - Τι θα γίνει με τις απουσίες

Jan 2

Σχετικά με την εγκύκλιο για τις απουσίες από τα μαθήματα των μαθητών/τριών.


Εν μέσω «κοκτέιλ» ιώσεων και Covid (αυτή την στιγμή έχουμε και γρίπη, και RSV και κορονοϊό και άλλους ιούς) ανοίγουν τη Δευτέρα 8 Ιανουαρίου 2024 τα σχολεία μετά τις διακοπές των Χριστουγέννων, ενώ την ίδια ώρα έκδηλη είναι η ανησυχία ότι θα αυξηθούν τα κρούσματα γρίπης στα παιδιά.


Tο υπουργείο Παιδείας αναμένεται να κοινοποιήσει μέχρι την Παρασκευή στις σχολικές μονάδες Έγγραφο του υπουργείου Υγείας με επικαιροποίηση των οδηγιών για την Εποχική Γρίπη και τον Αντιγριπικό Εμβολιασμό καθώς και δική του εγκύκλιο για τις απουσίες από τα μαθήματα των μαθητών/τριών.


Πατήστε εδώ για να δείτε την ανάλογη περσινή Εγκύκλιο


Σκοπός της εγκυκλίου του υπουργείου Υγείας είναι η ενημέρωση των εργαζομένων και των μαθητών των σχολείων Α/βάθμιας και Β/βάθμιας εκπαίδευσης, όλων των Φροντιστηρίων και γενικότερα των πάσης φύσεως εκπαιδευτικών μονάδων της χώρας σε ό,τι αφορά τα συμπτώματα της γρίπης, τις απαραίτητες ενέργειες σε περίπτωση εμφάνισης κρούσματος και τα προληπτικά μέτρα κατά της διασποράς του ιού.

Σε ό,τι αφορά τις απουσίες από τα μαθήματα μαθητών/τριών υπενθυμίζεται ότι την περσινή χρονιά με απόφαση του οικείου Συλλόγου Διδασκόντων/ουσών, καταχωρίζονταν αλλά δεν προσμετρώνταν οι απουσίες έως πέντε (5) εργάσιμων ημερών, που οφείλονταν στην έξαρση του εποχικού επιδημικού ρεύματος της γρίπης με μεγάλο αριθμό κρουσμάτων γριπώδους συνδρομής, από τον Νοέμβριο 2022 έως και τον Μάρτιο 2023.


Φουλ στον κορονοϊό – Τι έδειξαν οι μετρήσεις

Aύξηση του ιικού φορτίου καταγράφηκε στα λύματα της Περιφέρειας Αττικής, όπως ανέφερε ο καθηγητής Αναλυτικής Χημείας Νίκος Θωμαΐδης, δηλώνοντας ότι «η πραγματικότητα δείχνει ότι τον τελευταίο μήνα είχαμε πολύ μεγάλη αύξηση στο γενικό φορτίο στα λύματα τόσο του κορονοϊού, όσο και άλλων αναπνευστικών ιών όπως η γρίπη τύπου Α και του συγκυτιακού ιου».


Όπως είπε στην ΕΡΤ, φέτος το κύμα αύξησης του ιικού φορτίου ήρθε αργότερα σε σχέση με πέρυσι και ίσως αιτία είναι οι πολύ καλές καιρικές συνθήκες.