Ασφάλεια Συναλλαγών

Αν επιλέξετε την εξόφληση της παραγγελίας σας με χρέωση πιστωτικής ή χρεωστικής κάρτας (VISA, MASTERCARD, AMERICAN EXPRESS), να είστε σίγουροι ότι η διαδικασία είναι απολύτως ασφαλής.

Όλες οι πληρωμές που πραγματοποιούνται στο edupath.gr με χρήση χρεωστικής ή πιστωτικής κάρτας διεκπεραιώνονται μέσω της πλατφόρμας ηλεκτρονικών πληρωμών "Stripe e-Commerce" της Stripe και χρησιμοποιεί κρυπτογράφηση TLS 1.1 με πρωτόκολλο κρυπτογράφησης 128-bit (Secure Sockets Layer - SSL). Η κρυπτογράφηση είναι ένας τρόπος κωδικοποίησης της πληροφορίας μέχρι αυτή να φτάσει στον ορισμένο αποδέκτη της, ο οποίος θα μπορέσει να την αποκωδικοποιήσει με χρήση του κατάλληλου κλειδιού.

Αφού επιλέξετε ως τρόπο πληρωμής “κάρτα” και αν είστε εγγεγραμμένος χρήστης στο edupath.gr, έχετε τη δυνατότητα να αποθηκεύσετε την κάρτα σας για μελλοντική χρήση. Το edupath.gr δεν αποθηκεύει πουθενά τα στοιχεία της κάρτας σας, αλλά αν την αποθηκεύσετε εσείς για μελλοντική χρήση, τα στοιχεία θα αποθηκευτούν στο υψίστης ασφαλείας τραπεζικό σύστημα της Stripe.

HTTPS και HSTS για ασφαλείς συνδέσεις

Η Stripe επιβάλλει το HTTPS για όλες τις υπηρεσίες που χρησιμοποιούν TLS (SSL), συμπεριλαμβανομένου του edupath.gr. Το Stripe.js σερβίρεται μόνο μέσω TLS. Οι επίσημες βιβλιοθήκες της Stripe συνδέονται με τους διακομιστές της Stripe μέσω TLS και επαληθεύουν τα πιστοποιητικά TLS σε κάθε σύνδεση. Ελέγχουμε τακτικά τις λεπτομέρειες της εφαρμογής μας, συμπεριλαμβανομένων των πιστοποιητικών που προσφέρουμε, των αρχών έκδοσης πιστοποιητικών που χρησιμοποιούμε και των αρχών κρυπτογράφησης που υποστηρίζουμε.

Κρυπτογράφηση ευαίσθητων δεδομένων και επικοινωνίας:

Όλοι οι αριθμοί καρτών είναι κρυπτογραφημένοι με AES-256. Τα κλειδιά αποκρυπτογράφησης αποθηκεύονται σε ξεχωριστά μηχανήματα. Κανένας από τους εσωτερικούς διακομιστές της Stripe δεν μπορεί να αποκτήσει αριθμούς καρτών απλού κειμένου, αλλά μπορεί να ζητήσει την αποστολή καρτών σε πάροχο υπηρεσιών με στατική λίστα επιτρεπόμενων. Η υποδομή της Stripe για αποθήκευση, αποκρυπτογράφηση και μετάδοση αριθμών καρτών εκτελείται σε ξεχωριστό περιβάλλον φιλοξενίας και δεν κοινοποιεί διαπιστευτήρια με τις κύριες υπηρεσίες της Stripe (API, ιστότοπος κ.λπ.) σχετικά με ευαίσθητα δεδομένα και επικοινωνία.

ΓΕΝΙΚΑ

1. Τι είναι το Stripe

Από το 2019, όλο και περισσότερα ηλεκτρονικά καταστήματα υποστηρίζουν πλέον πληρωμές μέσω Stripe και στην Ελλάδα. Η Stripe είναι μία διεθνής πλατφόρμα ψηφιακών πληρωμών. Στοχεύει στη βελτιστοποίηση της διαδικασίας ψηφιακής εξόδου από ένα online κατάστημα ή μία εφαρμογή. Σύμφωνα με έρευνες, το Stripe κατατάσσεται και επίσημα στη δεύτερη θέση για τον πιο διαδεδομένο τρόπο online πληρωμών παγκοσμίως, μετά το PayPal.

2. Βασικές υπηρεσίες εφαρμογής

Οι υπηρεσίες της Stripe μοιάζουν αρκετά με αυτές της PayPal. Αρχικά, οι online επιχειρήσεις που χρησιμοποιούν τη συγκεκριμένη πλατφόρμα δύναται να πραγματοποιήσουν ή να δεχθούν πληρωμές διεθνώς, σε περισσότερα από 130 νομίσματα. Μια ελληνική επιχείρηση, θα λάβει τα χρήματα σε ευρώ, οποιοδήποτε νόμισμα και αν χρησιμοποιήσει ο πελάτης για την αγορά κάποιου προϊόντος ή υπηρεσίας. Οι ψηφιακές πληρωμές μπορούν να πραγματοποιηθούν πολύ εύκολα είτε σε ιστοσελίδα, είτε σε κινητό, είτε μέσω κάποιας εφαρμογής.
Η πλατφόρμα δέχεται πολλούς τύπους πληρωμών. Οι πιστωτικές κάρτες American Express, MasterCard, Visa, Discover, είναι ανάμεσα στους διαφορετικούς τύπους πληρωμής. Ιδιαίτερη σημασία έχει η ασφάλεια που παρέχει η συγκεκριμένη εταιρεία. Κάθε φορά που ο πελάτης δίνει τα προσωπικά του στοιχεία, αυτά αποστέλλονται στη Stripe και φυλάσσονται σε ειδικές θυρίδες ασφαλείας.

3. Έξτρα υπηρεσίες Stripe

Μία από τις υπηρεσίες που διαθέτει η πλατφόρμα, είναι η Stripe Radar. Πρόκειται για σειρά εργαλείων που εντοπίζουν οποιαδήποτε απάτη. Ενσωματώνονται στον προσωπικό λογαριασμό του χρήστη και υιοθετούν μηχανισμούς άμυνας για τη μέγιστη ασφάλεια του.

4. Ευκολία και ταχύτητα

Κατά το check out, ο αγοραστής μπορεί εύκολα και γρήγορα να αγοράσει ένα προϊόν ηλεκτρονικά μόνο με το email και τα στοιχεία της κάρτας του, κερδίζοντας πολύτιμο χρόνο. Για περισσότερες πληροφορίες: https://stripe.com/docs/security/stripe