Μιχαηλίδου: «Πλατφόρμα καταγγελιών και δίδυμο Κοινωνικού Λειτουργού και Ψυχολόγου μια φορά την εβδομάδα στα σχολεία»

Nov 16

Την επόμενη εβδομάδα το άνοιγμα της πλατφόρμας για τη σχολική βία


Στον σχολικό εκφοβισμό και στην αντιμετώπιση των περιστατικών στα σχολεία αναφέρθηκε η υφυπουργός Παιδείας, Δόμνα Μιχαηλίδου.

H Δόμνα Μιχαηλίδου υποστήριξε στο Actiόn24 τι η πλατφόρμα καταγγελιών για περιστατικά σχολικής βίας και σχολικού εκφοβισμού θα τεθεί σε λειτουργία τελικά την ερχόμενη εβδομάδα και δεν θα περιλαμβάνει μόνον τη δυνατότητα της επώνυμης καταγγελίας περιστατικών βίας και εκφοβισμού, αλλά και υποστηρικτικό υλικό για γονείς, μαθητές και εκπαιδευτικούς.


«Δίδυμο Κοινωνικού Λειτουργού και Ψυχολόγου μια φορά την εβδομάδα στα σχολεία»


Σε ερώτηση για το ποιες είναι οι υποστηρικτικές δομές οι οποίες ασχολούνται με περιστατικά σχολικής βίας και εκφοβισμού, η Δόμνα Μιχαηλίδου είπε ότι «μεγάλη αξία έχουν οι Κοινωνικοί Λειτουργοί και οι Ψυχολόγοι στα σχολεία, ο αριθμός των οποίων διπλασιάστηκε».


Στη συνέχεια, επισήμανε ότι στόχος είναι το δίδυμο αυτό, Κοινωνικός Λειτουργός και Ψυχολόγος να βρίσκεται μια φορά την εβδομάδα σε ένα σχολείο για την αντιμετώπιση αυτών των φαινομένων.


Διυπουργική επιτροπή – Ενίσχυση Κοινωνικών Υπηρεσιών των Δήμων

Επίσης, τόνισε ότι προκαλούν ανησυχία οι 1.300 καταγγελίες στην αστυνομία, σχετικές με βία ανηλίκων και στο πλαίσιο αυτό πραγματοποιήθηκε διυπουργική συνάντηση με τη συμμετοχή του Υπουργού Επικρατείας, Άκη Σκέρτσου, του υπουργού Παιδείας, Κυριάκου Πιερρακάκη, της υπουργού Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας Σοφίας Ζαχαράκη και άλλων, όπου συζητήθηκαν θέματα αντιμετώπισης της βίας ανηλίκων και τονίστηκε μεταξύ άλλων η σημασία της ενίσχυσης των Κοινωνικών Υπηρεσιών των Δήμων.