Κακοκαιρία Avgi-Κλειστά σχολεία σήμερα Τρίτη: Η ανακοίνωση του υπ. Παιδείας και η νέα ανακοίνωση της Περιφέρειας Αττικής

Jan 30

Κακοκαιρίας «Αυγή» - Συνεχής ενημέρωση για τα κλειστά σχολεία


Από την Εύβοια και τη Μαγνησία μέχρι τη Δυτική Αττική και τα βόρεια του νομού, η επέλαση της κακοκαιρίας «Αυγή» βρίσκεται σε εξέλιξη, με χιόνια, τσουχτερό κρύο και ισχυρούς ανέμους.

Μάχη με το χιονιά δίνουν τα εκχιονιστικά μηχανήματα και η Πολιτική Προστασία στη βόρεια Εύβοια με σκοπό να μείνει το οδικό δίκτυο ανοιχτό, ενώ η κακοκαιρία Avgi δείχνει τα δόντια της σε ημιορεινές περιοχές όπως η Στενή.


Το Υπουργείο Παιδείας με σχετική του ανακοίνωση επιβεβαιώνει ότι σήμερα Τρίτη (30/01) αναστέλλεται η λειτουργία συγκεκριμένων σχολείων με απόφαση της Επιτροπής Εκτίμησης Κινδύνου του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.

Σήμερα Τρίτη 30.1.2024 κλειστά θα παραμείνουν τα σχολεία Α/βάθμιας και Β/βαθμιας εκπαίδευσης καθώς και οι βρεφονηπιακοί σταθμοί:


1) σε εννέα Δήμους της Αττικής λόγω της επικείμενης κακοκαιρίας και ειδικότερα, στους Δήμους Μάνδρας-Ειδυλλίας, Φυλής, Αχαρνών, Διονύσου, Κηφισιάς, Ωρωπού, Πεντέλης, Παλλήνης και Μαραθώνα.


2) Στην περιφερειακή ενότητα της Εύβοιας κλειστές θα παραμείνουν οι σχολικές μονάδες και οι βρεφονηπιακοί σταθμοί: Μαντουδίου - Λίμνης - Αγ. Άννας - ⁠Διρφύων Μεσσαπίων - ⁠Ερέτριας - ⁠Κύμης – Αλιβερίου. Ενώ ανοιχτά θα παραμείνουν σχολεία και βρεφονηπιακοί σταθμοί στους δήμους Σκύρου, Χαλκιδέων, Καρύστου, Ιστιαίας – Αιδηψού (όπου μόνο δύο σχολεία μας ανακοινώθηκε ότι θα παραμείνουν κλειστά)⁠.


3) Στην περιφερειακή ενότητα της Βοιωτίας κλειστές θα παραμείνουν οι σχολικές μονάδες και οι βρεφονηπιακοί σταθμοί στους Δήμους: Τανάγρας, Θήβας, Αλιάρτου - Θεσπιέων, Ορχομενού και Λεβαδέων. Ανοιχτές θα παραμείνουν οι σχολικές μονάδες και οι βρεφονηπιακοί σταθμοί με μεταγενέστερη προσέλευση (ώρα 10.00): στο Δήμο Διστόμου - Αράχοβας – Αντίκυρας.


ΝΗΣΙΑ


Δήμος Θήρας


Ο Δήμος Θήρας ενημερώνει ότι λόγω της επικείμενης κακοκαιρίας (θυελλώδεις άνεμοι 9-10 μποφόρ) αποφασίζει την αναστολή της λειτουργίας των σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης καθώς και των Δημοτικών Βρεφονηπιακών Σταθμών του Δήμου Θήρας για σήμερα Τρίτη 30 Ιανουαρίου 2024 ως μέτρο πρόληψης και προστασίας της ασφάλειας των μαθητών, των συνοδών και των εκπαιδευτικών.


ΚΡΗΤΗ


Δήμου Ανωγείων


Με απόφαση του Δήμου Ανωγείων και λόγω της επιδείνωσης των καιρικών φαινομένων που προβλέπονται από το βράδυ της Δευτέρας, αναστέλλεται η δια ζώσης λειτουργία των σχολικών μονάδων για σήμερα Τρίτη 30 Ιανουαρίου 2024.


Κλειστά θα είναι:

Ο παιδικός σταθμός.

Τα νηπιαγωγεία.

Το δημοτικό σχολείο.

Το Λύκειο.

Το Γυμνάσιο.

Το ΚΔΑΠ και το ΚΗΦΗ


Αναλόγως της έντασης του φαινομένου αύριο Τρίτη θα ληφθεί απόφαση για την Τετάρτη 31 Ιανουαρίου.


Δήμος Φαιστού


Με απόφαση του Δημάρχου Φαιστού κ. Γρηγόρη Νικολιδάκη για τη διασφάλιση μετακινήσεων μαθητών, εκπαιδευτικών και γονέων, σήμερα Τρίτη 30 Ιανουαρίου κλειστές θα παραμείνουν οι σχολικές μονάδες:


- Δημοτικό Σχολείο, Νηπιαγωγείο και βρεφονηπιακός παιδικός σταθμός Ζαρού.

- Δημοτικό Σχολείο, Νηπιαγωγείο Βοριζίων.

- Δημοτικό Σχολείο Καμαρών.

- Γυμνάσιου Ζαρού.


Η Πολιτική Προστασία Δήμου Φαιστού παρακολουθεί τα φαινόμενα και θα ενημερώσει τους Δημότες κι επισκέπτες του Δήμου για ότι νεότερο.


Η ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας


Αναστέλλεται, για σήμερα Τρίτη, 30/1/2024, «η λειτουργία σχολείων Α΄θμιας και Β΄θμιας εκπαίδευσης σε συγκεκριμένους Δήμους της χώρας, κατόπιν απόφασης της Επιτροπής Εκτίμησης Κινδύνου του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη καθώς και στα σχολεία, στα οποία, έχει ήδη αποφασισθεί η αναστολή λειτουργίας τους από τους οικείους Δήμους λόγω έκτακτων καιρικών συνθηκών.


Υπενθυμίζεται, από το Υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού ότι στις σχολικές μονάδες που αναστέλλεται η λειτουργία τους, προβλέπεται η εφαρμογή τηλεκπαίδευσης κατά τις πρωινές ώρες και για την Πρωτοβαθμια και για τη Δευτεροβάθμια εκπαίδευση».


Υπενθυμίζεται ότι οι δήμοι της Αττικής, στους οποίους τα σχολεία θα λειτουργήσουν με τηλεκπαίδευση είναι οι εξής:


- Μάνδρας – Ειδυλλίας

- Φυλής

- Αχαρνών

- Διονύσου

- Κηφισιάς

- Ωρωπού

- Πεντέλης

- Παλλήνης


Νέα ανακοίνωση της Περιφέρειας Αττικής: Κλείνουν όλα τα σχολεία στην Παλλήνη


Με νέα ανακοίνωση που εξέδωσε η Περιφέρεια Αττικής γνωστοποιεί πως όλα τα Σχολεία της Παλλήνης (όχι μόνο της Ανθούσας) θα παραμείνουν κλειστά σήμερα Τρίτη 30 Ιανουαρίου.