Ο Πιερρακάκης θα αλλάξει το σχολείο όπως το ξέραμε - Οι 3 πυλώνες της αλλαγής

Nov 7

Ο Υπουργός Παιδείας Κυριάκος Πιερρακάκης σε εκδήλωση που παρέστη προανήγγειλε 3 αλλαγές στη φιλοσοφία λειτουργίας του σχολείου με το βλέμμα στραμμένο στην καινοτομία.


Ειδικότερα, ο υπουργός Παιδείας στην εκδήλωση του «Κύκλου Ιδεών» προανήγγειλε τις πολιτικές προτεραιότητες που έχουν τεθεί για τη νέα μορφή του δημόσιου σχολείου.

Ένα ανοιχτό σχολείο χρειάζεται να υπακούει στις τρεις πλευρές ενός τριγώνου


Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά «Για ένα καλύτερο ΑΕΙ χρειαζόμαστε ένα καλύτερο σχολείο, η διασύνδεση των δύο επιπέδων εκπαίδευσης είναι προφανής. Ένα ανοιχτό σχολείο χρειάζεται να υπακούει στις τρεις πλευρές ενός τριγώνου: Η πρώτη πλευρά είναι η αλγοριθμική σκέψη, δηλαδή μαθηματικά, πληροφορική, θετικές επιστήμες. Η δεύτερη είναι η λογοτεχνική σκέψη, να μπορεί το παιδί να αποτυπώνει τις ιδέες και τις σκέψεις του. Η τρίτη είναι η εθελοντική συμπεριφορά, να αισθάνεται ο μαθητής ότι είναι μέλος μιας ομάδας, μιας κοινωνίας. Στο σχολείο, με ένα νομοσχέδιο που θα έρθει μετά από αυτό για τα ΑΕΙ, θα αλλάξουν πολλά. Και τα μαθήματα και τα προγράμματα σπουδών. Σε κάθε περίπτωση πάντως ο εκπαιδευτικός θα παραμείνει η κεντρική μονάδα για το πέρασμα στη νέα εποχή».