Πανελλαδικές: Φωτογραφικό ΦΕΚ για «ευκολότερη» εισαγωγή μαθητών από ιδιωτικά σχολεία στα ΑΕΙ;

Oct 15


Πανελλαδικές εξετάσεις 2024: «ΦΕΚ αναφέρεται γενικά στους μαθητές των σχολείων του συγκεκριμένου Δήμου και όχι στους μαθητές που κατοικούν στο Δήμο Παλλήνης. Θεωρούνται πληγέντες από τις πυρκαγιές κάτοικοι, για παράδειγμα, του κέντρου της Αθήνας που τυχαίνει να πηγαίνουν το παιδί τους σε κάποιο σχολείο της Παλλήνης;»

Πανελλαδικές Εξετάσεις 2024: Φωτογραφικό ΦΕΚ του υπουργείου Παιδείας για τους μαθητές των σχολείων της Παλλήνης καταγγέλλει ο Σύλλογος Εργαζόμενων στα Φροντιστήρια Καθηγητών (ΣΕΦΚ) και ζητά την απόσυρσή του.
Το σωματείο τονίζει πως με αφορμή τις περσινές πυρκαγιές στην περιοχή της Παλλήνης αποδίδονται προνόμια για την εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση στους μαθητές των σχολείων του Δήμου.

«Το ΦΕΚ αναφέρεται γενικά στους μαθητές των σχολείων του συγκεκριμένου Δήμου και όχι στους μαθητές που κατοικούν στο Δήμο Παλλήνης. Θεωρούνται πληγέντες από τις πυρκαγιές κάτοικοι, για παράδειγμα, του κέντρου της Αθήνας που τυχαίνει να πηγαίνουν το παιδί τους σε κάποιο σχολείο της Παλλήνης; Επίσης στα δικαιολογητικά που απαιτούνται δεν υπάρχει πρόβλεψη για αποδεικτικά στοιχεία που να πιστοποιούν πως πρόκειται όντως για οικογένεια που πλήγηκε από φυσική καταστροφή, γεγονός που εντείνει την ασάφεια» σημειώνει ο ΣΕΦΚ.

Και εξηγεί πως στην Παλλήνη «συγκεντρώνονται ορισμένα από τα μεγαλύτερα ιδιωτικά σχολεία της χώρας. Ιδιωτικά σχολεία τα οποία θα μπορούν, για μια ακόμη φορά, να περηφανεύονται και να στήνουν τη διαφήμισή τους σε γονείς και μαθητές για τις "άκρες" που έχουν στις τοπικές αρχές και στο υπουργείο. "Άκρες" οι οποίες εξασφαλίζουν στους μαθητές τους μια "πιο εύκολη" εισαγωγή στο Πανεπιστήμιο, με χαμηλότερο βαθμό από αυτόν που απαιτούνταν αρχικά για την εισαγωγή τους».

Να σημειώσουμε πάντως εδώ, ότι μετά από τη διαπίστωση των παραπάνω, κυκλοφόρησε νέο ΦΕΚ (’ 5504/15.09.2023) με το οποίο ξεκαθαρίζεται ότι αφορά σε μαθητές , οι οποίοι διαμένουν στον Δήμο Παλλήνης ή στην Δημοτική Ενότητα Πικερμίου του Δήμου Ραφήνας-Πικερμίου της Περιφερειακής Ενότητας Ανατολικής Αττικής της Περιφέρειας Αττικής, που έχουν πληγεί εξαιτίας φυσικών καταστροφών -συνεπώς όχι για μαθητές που πάνε απλά σε ιδιωτικό σχολείο των περιοχών αυτών αλλά διαμένουν αλλού.