Ποια σχολεία δεν θα ανοίξουν σήμερα Τετάρτη 10 Ιανουαρίου - Συνεχής ενημέρωση

Jan 10

Κλειστά σχολεία λόγω κακοκαιρίας σήμερα Τετάρτη 10/01. Αναλυτικά οι περιοχές.


Δριμύ κρύο και χιόνια φέρνει η κακοκαιρία τις επόμενες ημέρες ενώ η ΕΜΥ εξέδωσε έκτακτο δελτίο θυελλωδών ανέμων, με τα σχολεία να παραμένουν κλειστά σήμερα Τετάρτη (10/1) σε διάφορες περιοχές για την ασφάλεια των μαθητών και των εκπαιδευτικών ενώ κάποια θα ανοίξουν αργότερα.


Αναλυτικά η λίστα με τις περιοχές


Σαμοθράκη


Στην απόφαση να μη λειτουργήσουν και σήμερα Τετάρτη τα σχολεία της Σαμοθράκης προχώρησε ο δήμαρχος Θανάσης Βίτσας, λόγω των καιρικών συνθηκών που επικρατούν στο ακριτικό νησί.


Δήμος Διδυμοτείχου


Κλειστά θα είναι τόσο τα σχολεία όσοι κοι βρεφονηπιακοί σταθμοί του Δήμου Διδυμοτείχου. Η σχετική ανακοίνωσή του δημάρχου αναφέρει τα εξής: «Λόγω των τρεχουσών καιρικών συνθηκών και του παγετού, ενημερώνουμε ότι όλες οι σχολικές δομές πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης καθώς και οι βρεφονηπιακοί σταθμοί του Δήμου Διδυμοτείχου, θα παραμείνουν κλειστές σήμερα Τετάρτη 10 Ιανουαρίου 2024. Για οποιαδήποτε αλλαγή που θα αφορά τις επόμενες ημέρες θα ενημερωθείτε με νεότερη ανακοίνωση».


Κλειστά και σήμερα Τετάρτη το 2ο Νηπιαγωγείο και 4ο Δημοτικό Σχολεία Πυλαίας (Θεσσαλονίκη)


Κλειστά θα παραμείνουν και σήμερα Τετάρτη τα συστεγαζόμενα 2ο νηπιαγωγείο και 4ο δημοτικό σχολεία της Πυλαίας . Από το πρωί της Κυριακής συνεργεία του δήμου εργάζονται αδιάκοπα στον χώρο του σχολείου για την ομαλοποίηση των ζημιών που προκάλεσε η θεομηνία, συνεργαζόμενα και με τα συνεργεία της ΕΔΑ ΘΕΣΣ για την επαναλειτουργία του φυσικού αερίου. Το τελευταίο είναι και το σημαντικότερο πρόβλημα για την επαναλειτουργία του σχολείου που πρέπει να θερμανθεί.


Φλώρινα


Με απόφαση του Δημάρχου Φλώρινας Βασίλη Γιαννάκη, σήμερα Τετάρτη 10 Ιανουαρίου 2024, τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του Δήμου Φλώρινας θα παραμείνουν κλειστά, λόγω των χαμηλών θερμοκρασιών που επικρατούν στην περιοχή.


Επίσης, κλειστά θα παραμείνουν και τα ΚΔΑΠ Δήμου Φλώρινας.


Οι παιδικοί σταθμοί θα λειτουργήσουν κανονικά.

Λάρισα


Την αναστολή τριών σχολικών μονάδων της Λάρισας λόγω έκτακτης βλάβης στο σύστημα θέρμανσης αποφάσισε με σχετικές ανακοινώσεις ο Δήμος Λαρισαίων. Ειδικότερα, πρόκειται για τις εξής:


Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Λάρισας

Ειδικό Νηπιαγωγείο Λάρισας

ΚΔΑΠ – ΑΜΕΑ Δήμου Λαρισαίων


Η αναστολή λειτουργίας ισχύει μέχρι και τις 11 Ιανουαρίου 2024.


Κλειστό το Δημοτικό σχολείο Βαθέος Αυλίδας λόγω διακοπής ηλεκτροδότησης.

Κατόπιν απόφασης της Δημάρχου Χαλκιδέων Έλενας Βάκα, διακόπτεται προσωρινά για σήμερα Τετάρτη 10 Ιανουαρίου, η λειτουργία του Δημοτικού σχολείου Βαθέος Αυλίδας, λόγω προγραμματισμένης διακοπής ηλεκτροδότησης στην ευρύτερη περιοχή, για την υλοποίηση εργασιών από τη ΔΕΔΔΗΕ.


Δήμος Διρφύων Εύβοιας


Με απόφαση του Δημάρχου Διρφύων κλειστά θα παραμείνουν σήμερα Τετάρτη 10 Ιανουαρίου τα σχολεία:


- Νηπιαγωγείο Στενής

- Δημοτικό Στενής

- Γυμνάσιο Στενής

- Νηπιαγωγείο Στροπώνων

- Δημοτικό Στροπώνων


Ποια σχολεία θα ανοίξουν αργότερα

Μια ώρα αργότερα θα λειτουργήσουν τα σχολεία του Δήμου Πρεσπών


Με απόφαση του Δημάρχου Πρεσπών Γιώργου Στεργίου, σήμερα Τετάρτη 10 Ιανουαρίου 2024, τα μαθήματα στις σχολικές μονάδες του Δήμου Πρεσπών θα ξεκινήσουν μια ώρα αργότερα, λόγω των χαμηλών θερμοκρασιών που επικρατούν στην περιοχή. Ο παιδικός σταθμός θα λειτουργήσει κανονικά.


Δήμος Εορδαίας


Λόγω των πολύ χαμηλών θερμοκρασιών, σύμφωνα με τις προβλέψεις της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, για την ασφάλεια των μαθητών, σήμερα Τετάρτη 10 Ιανουαρίου 2024, όλες οι σχολικές μονάδες Πρωτοβάθμιας & Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Εορδαίας, θα λειτουργήσουν στις 09:15.


Επίσης, η λήξη των μαθημάτων στα Εσπερινά Γυμνάσια, Λύκεια, Εσπερινά ΕΠΑΛ θα γίνει στις 19:15.


Οι δημοτικοί παιδικοί σταθμοί θα λειτουργήσουν κανονικά.


Δήμος Κοζάνης


Λόγω των πολύ χαμηλών θερμοκρασιών που επικρατούν στην περιοχή μας, με απόφαση του Δημάρχου Κοζάνης Γιάννη Κοκκαλιάρη, όλες οι σχολικές μονάδες Πρωτοβάθμιας & Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (Νηπιαγωγεία, Δημοτικά, Γυμνάσια, Λύκεια) καθώς και Ειδικής Αγωγής (Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας) του Δήμου Κοζάνης, θα ξεκινήσουν τη λειτουργία τους στις 09:15, σήμερα Τετάρτη 10 Ιανουαρίου 2024.


Επίσης, η λήξη των μαθημάτων στα Εσπερινά Γυμνάσια, Λύκεια και ΕΠΑΛ, σήμερα Τετάρτη 10 Ιανουαρίου 2024 θα γίνει στις 20:00.


Οι Παιδικοί και Βρεφονηπιακοί Σταθμοί θα λειτουργήσουν κανονικά.