Ποια σχολεία είναι κλειστά σήμερα Δευτέρα - Τι θα γίνει αύριο Τρίτη

Jan 29

Σήμερα Δευτέρα στις 12 το μεσημέρι θα πραγματοποιηθεί νέα σύσκεψη των επιστημόνων και των μετεωρολόγων προκειμένου να συνυπολογιστούν ό,τι έχει να κάνει με τα σχολεία και με την πιθανή ή όχι τηλεργασία στον δημόσιο τομέα και στον ιδιωτικό τομέα.


Παλλήνη: Ποια σχολεία δεν θα λειτουργήσουν σήμερα Δευτέρα 29 Ιανουαρίου


Κλειστά θα παραμείνουν σήμερα Δευτέρα 29 Ιανουαρίου το 2ο Δημοτικό Παλλήνης, το 1ο Γυμνάσιο Παλλήνης και το 1ο Λύκειο Παλλήνης λόγω προγραμματισμένης διακοπής ρεύματος.


Κλειστά σχολεία στην Εύβοια


Κλειστά θα είναι τα σχολεία στην Εύβοια και συγκεκριμένα στο δήμο Μαντουδίου Λίμνης Αγίας Άννας, λόγω της κακοκαιρίας που αναμένεται να φέρει ισχυρές χιονοπτώσεις στην περιοχή.


Με απόφαση που πάρθηκε, τα σχολεία όλων των βαθμίδων στο δήμο Μαντουδίου Λίμνης Αγίας Αννας, θα παραμείνουν κλειστά έως την Τετάρτη 31 Ιανουαρίου λόγω των χαμηλών θερμοκρασιών και για την αποφυγή ατυχημάτων κατά την μεταφορά μαθητών, δασκάλων, καθηγητών κλπ.


Φλώρινα


Με απόφαση του δημάρχου τα σχολεία στην περιοχή θα ανοίξουν σήμερα Δευτέρα 29 Ιανουαρίου 9:15 λόγω των χαμηλών θερμοκρασιών.


Βοιωτία


Σήμερα, Δευτέρα 29/1/2024, τα σχολεία στην Πύλη Τανάγρας του Νομού Βοιωτίας θα παραμείνουν κλειστά, λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών.


Χανιά


Με τηλεκπαίδευση έκαναν σήμερα μάθημα οι μαθητές από σχολεία των Σφακίων, λόγω της επιδείνωσης των καιρικών φαινομένων.


Σε ανακοίνωσή του ο Δήμος Σφακίων αναφέρει:


Λόγω των κακών καιρικών συνθηκών και της επιδείνωσης τους κατά τη διάρκεια της νύχτας, αποφασίστηκε μετά από επικοινωνία με τους Διευθυντές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Σφακίων, σήμερα Δευτέρα 29 Ιανουαρίου τα μαθήματα να διεξαχθούν με τηλεκπαίδευση σε συγκεκριμένες σχολικές μονάδες. (Δημοτικά σχολεία Βουβα, Ασκύφου και στο Γυμνάσιο-Λύκειο Σφακίων). Τα υπόλοιπα θα λειτουργήσουν κανονικά με φυσική παρουσία.


Στο Νηπιαγωγείο Ασκύφου θα λειτουργήσει κανονικά μόνο το πρωινό τμήμα (εφόσον οι καιρικές συνθήκες το επιτρέψουν).


Θα δοθούν αναλυτικές οδηγίες από τους εκάστοτε εκπαιδευτικούς.


Κατά τα λοιπά


Σύμφωνα με πληροφορίες, και σήμερα Δευτέρα δήμοι και περιφέρειες σε συντονισμό με την κεντρική διοίκηση βρίσκονται σε επιφυλακή σε όλη την χώρα και στην Αττική για την λειτουργία των σχολείων.


Σήμερα Δευτέρα στις 12 το μεσημέρι θα πραγματοποιηθεί νέα σύσκεψη των επιστημόνων και των μετεωρολόγων προκειμένου να συνυπολογιστούν ό,τι έχει να κάνει με τα σχολεία και με την πιθανή ή όχι τηλεργασία στον δημόσιο τομέα και στον ιδιωτικό τομέα.


Αναλυτικά


Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο του MEGA Γιάννη Καλλιάνο, η κακοκαιρία θα διαρκέσει τέσσερις ημέρες, έως την Τετάρτη.


Χιόνια αναμένονται στα χαμηλά υψόμετρα της ανατολικής Θεσσαλίας, την κεντρική & ανατολική Στερεά Ελλάδα, την Εύβοια, τις Σποράδες, το βορειοανατολικό Αιγαίο, την ανατολική Πελοπόννησο και τα ορεινά της Κρήτης.


Όσον αφορά την Αττική, θα χιονίσει κυρίως στα Βόρεια Προάστια, με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία να κάνουν λόγο για πιθανή χιονόστρωση στον Διόνυσο, την Εκάλη, τη Ροδόπολη, τη Δροσιά, την Πεντέλη, το Ντράφι, τους Θρακομακεδόνες, το Κρυονέρι, την Άνοιξη και τον Άγιο Στέφανο.


Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν:


α) Από τις πρωινές ώρες της Δευτέρας (29-01-24) ασθενείς χιονοπτώσεις θα συνεχιστούν και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο της Μακεδονίας και της Θράκης. Ένταση των χιονοπτώσεων προβλέπεται από το μεσημέρι της Δευτέρας στη Θεσσαλία, τις Σποράδες, την ανατολική και κεντρική Στερεά, την Εύβοια και στα βόρεια και ανατολικά τμήματα της Πελοποννήσου. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν και στα νησιά του Αιγαίου (στα ορεινά) καθώς και σε ορεινές – ημιορεινές περιοχές της Κρήτης.


Ειδικότερα για την Αττική προβλέπεται ένταση των χιονοπτώσεων από το απόγευμα της Δευτέρας (29-01-24) στα ορεινά και ημιορεινά καθώς και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο από το βράδυ.


β) Την Τρίτη (30-01-24) οι χιονοπτώσεις θα συνεχιστούν ακόμα και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο στη Θεσσαλία, την κεντρική και ανατολική Στερεά (συμπεριλαμβανομένης της Αττικής), την Εύβοια, τις Σποράδες, τις βόρειες και ανατολικές περιοχές της Πελοποννήσου καθώς και στις ορεινές και ημιορεινές περιοχές των νησιών του βορείου και ανατολικού Αιγαίου, των Κυκλάδων και της Κρήτης.


γ) Την Τετάρτη (31-01-24) οι χιονοπτώσεις βαθμιαία θα εξασθενήσουν και θα περιοριστούν στα ορεινά – ημιορεινά της Κρήτης.