Σχολικές εκδρομές με χορήγηση school pass στους μαθητές

Oct 19

Σχεδιασμός για καθιέρωση επιδοτούμενων σχολικών εκδρομών στον Έβρο.


Η καθιέρωση επιδοτούμενων σχολικών εκδρομών στο Δήμο Αλεξανδρούπολης και τον Έβρο, ήταν μεταξύ των θεμάτων που συζητήθηκαν στη χθεσινή συνάντηση εργασίας που είχε στην Αθήνα ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης, Γιάννης Ζαμπούκης με την υπουργό Τουρισμού, Όλγα Κεφαλογιάννη.

Σε σχετική με τη συνάντηση ανακοίνωση του Δήμου αναφέρεται ότι «…συζητήθηκε η δυνατότητα να καθιερωθεί αντίστοιχα με το travel pass, το νέο school pass που θα φέρνει στον τόπο μας μαθητές και μαθήτριες μέσα από επιδοτούμενες σχολικές εκδρομές, είτε οδικώς από τη Βόρειο Ελλάδα είτε αεροπορικώς από την υπόλοιπη ηπειρωτική και νησιωτική χώρα».

Παράλληλα «συζητήθηκε να δοθεί στις εκδρομές αυτές εκπαιδευτικός χαρακτήρας με στόχο οι χιλιάδες μαθητές που θα ταξιδέψουν και θα γνωρίσουν την περιοχή μας να έρθουν σε άμεση επαφή με το φυσικό τοπίο, τους ημιορεινούς όγκους της Κίρκης, του 'Αβαντα, την Τραϊανούπολη και το δάσος της Δαδιάς και να προχωρήσουν ανά σχολείο σε δράσεις δενδροφύτευσης κατόπιν υποδείξεως του Δασαρχείου και σε στενή συνεργασία με τους κατά τόπους Δήμους».

Τέλος, ο κ. Ζαμπούκης τόνισε ότι «οφείλουμε να μετατρέψουμε τη δοκιμασία με τις πυρκαγιές σε μια νέα δυνατότητα και ευκαιρία για την τουριστική προώθηση και ανάπτυξη της περιοχής μας και ολόκληρου του Έβρου καθώς μέσα από τις επιδοτούμενες σχολικές εκδρομές τα υπόλοιπα Ελληνόπουλα θα έχουν τη ευκαιρία να γνωρίσουν τις ομορφιές της ευρύτερης περιοχής μας και να συνεχιστεί η υψηλή επισκεψιμότητα των σχολείων σε μία περίοδο που υπάρχει τουριστική ύφεση, όπως είναι ο χειμώνας και η άνοιξη».

Η υπουργός Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη δήλωσε ότι σχεδιάζεται η σύνδεση του «Έβρος Pass» με τις σχολικές εκδρομές ώστε να έχουν εκπαιδευτικό χαρακτήρα στηρίζοντας παράλληλα τις περιοχές.

Συγκεκριμένα αποκάλυψε ότι σχεδιάζεται να καθιερωθεί αντίστοιχα με το travel pass, το νέο school pass που θα φέρνει στον Έβρο μαθητές και μαθήτριες μέσα από επιδοτούμενες σχολικές εκδρομές είτε οδικώς από τη Βόρειο Ελλάδα είτε αεροπορικώς από την υπόλοιπη ηπειρωτική και νησιωτική χώρα.

"Τα υπουργεία Τουρισμού και Παιδείας εξετάζουν το ενδεχόμενο κάποιες σχολικές εκδρομές να πραγματοποιηθούν στον Έβρο και να συνδυαστούν με κάποιο πρόγραμμα αναδάσωσης του δάσους της Λαδιάς με στόχο να αποκτήσουν εκπαιδευτικό χαρακτήρα".