Στις 17 Μαΐου η κλήρωση για τα Πειραματικά - Στις 18 Μαΐου οι εξετάσεις για τα Πρότυπα

Mar 19

Δημοσιεύτηκαν σε ΦΕΚ από το Υπουργείο Παιδείας οι λεπτομέρειες που αφορούν την εισαγωγή μαθητών σε Πρότυπα και Πειραματικά σχολεία για την επόμενη σχολική χρονιά, 2024 -25.


Η δημόσια ηλεκτρονική κλήρωση για την εισαγωγή των μαθητών και μαθητριών στα Πειραματικά Σχολεία (ΠΕΙ.Σ.) θα λάβει χώρα την Παρασκευή 17 Μαΐου ενώ οι εξετάσεις για την εισαγωγή στα Πρότυπα Σχολεία (Π.Σ.), θα διενεργηθούν το Σάββατο 18 Μαΐου.

Ειδικότερα για την εισαγωγή στα Πρότυπα Σχολεία στην Α’ Γυμνασίου και στην Α’ Λυκείου, οι υποψήφιοι θα αξιολογηθούν σε δύο γνωστικά αντικείμενα: γλώσσα και μαθηματικά. Οι ερωτήσεις θα είναι κλειστού τύπου/ πολλαπλής επιλογής.


Ανακοινώθηκε η έναρξη λειτουργίας έξι νέων Πειραματικών σχολείων:


1 ΑΤΤΙΚΗΣ ΔΔΕ Α ΑΘΗΝΑΣ 26Ο ΓΕΛ ΑΘΗΝΩΝ ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟ

2 ΑΤΤΙΚΗΣ ΔΔΕ ΠΕΙΡΑΙΑ 1Ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΠΕΙΡΑΙΑ ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟ

3 ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ Δ.Π.Ε. ΗΛΕΙΑΣ 2Ο ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΛΕΧΑΙΝΩΝ ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟ

4 ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ Δ.Π.Ε. ΗΛΕΙΑΣ 2Ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΛΕΧΑΙΝΩΝ ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟ

5 ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΙΩΝ Δ.Π.Ε. ΛΕΥΚΑΔΑΣ 3Ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΛΕΥΚΑΔΑΣ ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟ

6 ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ Δ.Δ.Ε. ΛΑΜΙΑΣ 4Ο ΓΕΛ ΛΑΜΙΑΣ ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟ


Εισαγωγή στα Εκκλησιαστικά Σχολεία


Οι εξετάσεις για την εισαγωγή στα Εκκλησιαστικά Σχολεία, για τις τάξεις Α’ Γυμνασίου και Α’ Λυκείου, θα διενεργηθούν το Σάββατο 19 Μαΐου. Η αξιολόγηση των υποψηφίων θα γίνει σε τρία γνωστικά αντικείμενα: γλώσσα, μαθηματικά (κοινές ερωτήσεις με τις εξετάσεις των Προτύπων Σχολείων) και Θρησκευτικά. Οι ερωτήσεις θα είναι κλειστού τύπου/ πολλαπλής επιλογής.


Υποψήφιοι για περισσότερους τύπους σχολείων


Οι υποψήφιοι μαθητές και μαθήτριες έχουν τη δυνατότητα να δηλώσουν ενδιαφέρον ακόμη και για όλους τους τύπους των σχολείων, όπως περιγράφονται ανωτέρω. Οι γονείς και κηδεμόνες των υποψηφίων θα λάβουν πρόσκληση για υποβολή της αίτησης ηλεκτρονικά εντός του μήνα. Θα ενημερωθούν, επίσης, για όλα τα απαραίτητα δικαιολογητικά.