Υπουργείο Παιδείας: Ξεκίνησε η αποστολή SMS στους γονείς των μαθητών που πέτυχαν εισαγωγή στα Πρότυπα σχολεία

May 30

Για τις 1.794 θέσεις που προσφέρονται την επόμενη χρονιά στα Πρότυπα Σχολεία διαγωνίστηκαν 9.554 μαθητές


Ξεκίνησε πριν από λίγο από το γραφείο του γενικού γραμματέα του ΥΠΑΙΘΑ, η αποστολή sms προς τους γονείς των μαθητών που διαγωνίστηκαν και πέτυχαν την εισαγωγή τους στα Πρότυπα σχολεία.


Σε λίγη ώρα αναμένεται και η ανάρτηση των στοιχείων των επιτυχόντων από τη Διοικούσα Επιτροπή των Προτύπων-Πειραματικών Σχολείων (ΔΕΠΠΣ - https://depps.minedu.gov.gr/ )


Η βαθμολόγηση των γραπτών που ξεκίνησε μια εβδομάδα πριν έγινε ηλεκτρονικά με συγκεκριμένο λογισμικό, ενώ Επιτροπή έκανε σχετικό έλεγχο για το ενδεχόμενο λαθών.


Οι γονείς/κηδεμόνες των μαθητών/μαθητριών θα ειδοποιηθούν:


Α. με SMS για τη σχολική μονάδα επιτυχίας ή τη σχολική μονάδα στην οποία θα είναι επιλαχόντες, για τη συνολική βαθμολογία τους και τη σειρά κατάταξης στο σχολείο επιλογής τους.


Β. από την πλατφόρμα των αιτήσεων: https://www.gov.gr/ipiresies/ekpaideuse/eggraphe-se-skholeio/ps-peis-es με χρήση των κωδικών taxisnet του ατόμου που υπέβαλε την αίτηση.


Για οποιαδήποτε απορία σχετικά με τα αποτελέσματα και την εγγραφή των μαθητών στη σχολική μονάδα επιτυχίας, οι γονείς μπορούν να επικοινωνούν με τις οικείες σχολικές μονάδες.


Αλλαγές


Μετά τα προβλήματα και τις έντονες αντιδράσεις για την προχειρότητα στις εξετάσεις εισαγωγής στα Πρότυπα Σχολεία, το υπουργείο μόλις άρχισε να σκέφτεται την ανάγκη δημιουργίας θεσμικού πλαισίου για τη διεξαγωγή των εξετάσεων που έχουν μετατραπεί πλέον σε μίνι πανελλαδικές εξαιτίας της δραματικής αύξησης των Προτύπων τα τελευταία χρόνια.


Οι πρώτες σκέψεις, είναι από τη μια να θωρακιστεί το αδιάβλητο της διεξαγωγής των εξετάσεων και από την άλλη να αλλάξουν ριζικά ο τρόπος και το περιεχόμενο της εξέτασης. Το ερωτηματολόγιο, εν ολίγοις, να αλλάξει. Ισως να μη χωρίζεται στα δύο (σε Γλώσσα και Μαθηματικά), να αφορά γνώσεις όλων των τάξεων του Δημοτικού (;) και να υπάρχει διαβάθμιση.